Når man lever med kroniske smerter, så lærer man med tiden, hvor vigtigt det er at lytte til kroppen. Når det handler om motion og træning, så har jeg flere gange hørt: “Jamen, skal du ikke bare i gang (… så kroppen “varmer op”)”, “Det er bare fordi man skal i form”, “Jeg har da heller ikke lyst til at motionere, men det føles godt bagefter”, “Det er bare dovenskab” og ligende. Sådan kan det fungere for de fleste mennesker – uden smerter. Når man lever i konstant overbelastning af smerter, så udmatter det også kroppen fysisk. Selvfølgelig er det godt for alle at bevæge sig – motion ER vigtigt, men for nogle kan det virke uoverskueligt, bare det at komme i tøjet.

Når man lever med kroniske smerter, så skal der ofte ikke, så meget fysisk aktivitet til, før at kroppen begynder at brokke og beklage sig. Det er IKKE dovenskab eller drama, det er ren og skær udmattelse af krop og sind. Derfor kræver det ekstra overskud, for at være i stand til at prioritere motion.

IMG_7587

Jeg har fornyligt opdaget varmvandssvømning, hvilket jeg er meget begejstret for! Jeg har haft en svær vand angst i rigtig mange år. Bare det at komme i vand (både hav og bassin) til over knæet, startede en voldsom fysisk reaktion. Jeg begyndte at hyperventilere, få hjertebanken og kvalme. Jeg var derfor rigtig glad, da jeg opdagede for nyligt, at jeg faktisk er kommet så langt (psykisk), at det var en fornøjelse at være i vandet.

Jeg svømmer i et varmvandsbassin i Odder, så ofte det er muligt for mig, hvor der er morgensvømning 3 x ugenligt kl. 06-09. Det er “fri svømning” i alle deres 4 bassiner. Varmvandsbassinet bliver hovedsagligt brugt til at lave trænings – og afslapningøvelser i, men personligt bruger jeg det også til at svømme i. Det er en fornøjelse at motionere og træne, uden at have smerter flere dage efter.

– Ditte –

Tidligere Indlæg Næste Indlæg